Трудове навчання [Текст] : обслуговуючі види праці : підручник для загальноосвітніх навчальних закладів / Л. І. Денисенко, О. П. Гнеденко, Т. С. Мачача та ін.

Автори: Денисенко Людмила Іванівна; Гнеденко Олена Павлівна ; Мачача Тетяна Святославівна ; Романчук Алла Ільївна ; Романчук Олександр Миколайович ; Туров Микола ПетровичPublication: Київ; Ірпінь : Перун, 2007Description: 248 с. : іл. ; 244 мм.Language: українська.Country: Україна.ISBN: 978-966-569-569-2.Розділ знань: Навчальне виданняУДК: 633/635+640+641+687(075.3)
Загальні примітки:
Рекомендовано Міністерством освіти і науки України (лист № 1/11-2214 від 28.04.2007 р.)
Зміст:
Вступне слово 2
Розділ 1. Проектування виробів
Об'єкти технологічної діяльності. Методи проектування 4
§ 1. Поясні швейні вироби як об'єкти технологічної діяльності 4
§ 2. Застосування в проектуванні виробів методу фокальних об'єктів 8
§ 3. Художнє конструювання виробів 10
§ 4. Проеціювання натри площини проекцій 17
§ 5. Мірки для побудови креслень спідниці 20
§ 6. Пряма спідниця 22
§ 7. Спідниці кльош і клинові 33
§ 8. Моделювання спідниці та виготовлення лекал, 40
§ 9. Шерстяні та шовкові тканини 45
§ 10. Ткацькі переплетення 50
§ 11. Підбір тканини на виготовлення спідниці. Розрахунок витрат тканини 53
Запитання для самоперевірки до розділу 1 55
Розділ 2. Техніка і технологічні процеси виготовлення виробів із конструкційних матеріалів
Види технологічних процесів. Розмічання. Різання 58
§ 12. Розкроювання швейних виробів. Особливості розкроювання спідниці 58
Техніка 64
§ 13. Електрифіковані знаряддя праці 64
§ 14. Керування швейною машиною з електроприводом 66
§ 15. Пристрої до універсальної побутової швейної машини 69
Ручна та механічна обробки деталей виробів. Монтаж виробів 73
§ 16. Поняття про багатоваріантність монтажу швейних виробів.
Послідовність виготовлення спідниці 73
§ 17. Підготовка деталей спідниці до обробки 76
§ 18. Перша примірка виробу. Усунення дефектів після примірки 79
§ 19. Обробка виточок, складок, кокеток, бічних швів 83
§ 20. Обробка застібки тасьмою-блискавкою 88
§ 21. Обробка верхнього зрізу спідниці 90
§ 22. Проведення другої примірки. Обробка низу виробу 93
§ 23. Остаточна обробка поясного виробу 95
§ 24. Дрібний ремонт виробу 98
Оздоблення виробів 100
§ 25. Традиції оздоблення виробів із різних конструкційних матеріалів 100
§ 26. Електрифіковані знаряддя праці для оздоблювальних робіт 104
§ 27. Оздоблення текстильних матеріалів вишивкою 107
§ 28. Оздоблення виробів мережкою 113
§ 29. Проста мережка «одинарний прутик» 117
§ 30. Мережка «подвійний прутик» та «роздвоєний прутик» 121
§ 31. Композиція художньої вишивки 124
§ 32. Обробка краю вишивки 128
§ 33. Естетична та економічна оцінка виробу 131
Професійна діяльність людини та її вибір 134
§ 34. Поняття про професію. Класифікація професій 134
Запитання для самоперевірки до розділу 2 138
Розділ 3. Раціональне ведення домашнього господарства
Традиції декоративно-ужиткового мистецтва в побуті.
В'язання спицями 142
§ 35. Вироби, в'язані спицями. Інструменти та матеріали для в'язання 142
§ 36. Основи в’язання спицями 150
§ 37. В'язані узори 154
§ 38. Добавляння й убавляння петель 157
§ 39. Розрахунок в'язаного полотна. З'єднання деталей трикотажним швом 160
§ 40. Догляд за в'язаними виробами 163
§ 41. Професія в'язальниці 165
Збалансоване харчування 166
§ 42. Поняття про збалансоване харчування 166
§ 43. Крупи та страви з них 171
§ 44. Приготовляння каш 173
§ 45. Макаронні вироби та страви з них 178
§ 46. Молоко та молочні продукти 184
§ 47. Страви з молока і молочних продуктів 187
Запитання для самоперевірки до розділу 3 191
Розділ 4. Технологія вирощування рослин
Технологія вирощування кущових декоративних рослин 192
§ 48. Значення декоративних кущових рослин в озелененні території. їх загальна характеристика 192
Технологія вирощування плодоягідних культур. Боротьба зі шкідниками і хворобами рослин 199
§ 49. Технологія вирощування плодоягідних культур 199
§ 50. Ознайомлення з основними шкідниками й хворобами плодоягідних культур та методами боротьби з ними 206
Технологія вирощування зернових культур 213
§ 51. Основні види зернових культур та їх біологічні особливості 213
§ 52. Господарське значення та основи агротехніки вирощування зернових культур 216
Запитання для самоперевірки до розділу 4 220
Розділ 5. Технологія догляду за тваринами
Технологія отримання основних видів продукції тваринництва 222
§ 53. Загальна характеристика основних порід великої рогатої худоби 222
§ 54. Отримання молочної продукції 225
§ 55. Основні породи свиней та їх продуктивність 228
Бджільництво 231
§ 56. Бджільництво — перспективна галузь господарювання 231
§ 57. Утримання бджолосімей та догляд за ними 233
§ 58. Продукція бджільництва 240
Запитання для самоперевірки до розділу 5 242
Банк тем творчих проектів 242
List(s) this item appears in: 🏫 Трудове навчання | 7 клас
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Item type Current library Call number Status Barcode
Підручник Підручник Школа № 7 745/749(075.3) / Т82 (Browse shelf(Opens below)) Available п-448-1

Рекомендовано Міністерством освіти і науки України (лист № 1/11-2214 від 28.04.2007 р.)

Вступне слово 2
Розділ 1. Проектування виробів
Об'єкти технологічної діяльності. Методи проектування 4
§ 1. Поясні швейні вироби як об'єкти технологічної діяльності 4
§ 2. Застосування в проектуванні виробів методу фокальних об'єктів 8
§ 3. Художнє конструювання виробів 10
§ 4. Проеціювання натри площини проекцій 17
§ 5. Мірки для побудови креслень спідниці 20
§ 6. Пряма спідниця 22
§ 7. Спідниці кльош і клинові 33
§ 8. Моделювання спідниці та виготовлення лекал, 40
§ 9. Шерстяні та шовкові тканини 45
§ 10. Ткацькі переплетення 50
§ 11. Підбір тканини на виготовлення спідниці. Розрахунок витрат тканини 53
Запитання для самоперевірки до розділу 1 55
Розділ 2. Техніка і технологічні процеси виготовлення виробів із конструкційних матеріалів
Види технологічних процесів. Розмічання. Різання 58
§ 12. Розкроювання швейних виробів. Особливості розкроювання спідниці 58
Техніка 64
§ 13. Електрифіковані знаряддя праці 64
§ 14. Керування швейною машиною з електроприводом 66
§ 15. Пристрої до універсальної побутової швейної машини 69
Ручна та механічна обробки деталей виробів. Монтаж виробів 73
§ 16. Поняття про багатоваріантність монтажу швейних виробів.
Послідовність виготовлення спідниці 73
§ 17. Підготовка деталей спідниці до обробки 76
§ 18. Перша примірка виробу. Усунення дефектів після примірки 79
§ 19. Обробка виточок, складок, кокеток, бічних швів 83
§ 20. Обробка застібки тасьмою-блискавкою 88
§ 21. Обробка верхнього зрізу спідниці 90
§ 22. Проведення другої примірки. Обробка низу виробу 93
§ 23. Остаточна обробка поясного виробу 95
§ 24. Дрібний ремонт виробу 98
Оздоблення виробів 100
§ 25. Традиції оздоблення виробів із різних конструкційних матеріалів 100
§ 26. Електрифіковані знаряддя праці для оздоблювальних робіт 104
§ 27. Оздоблення текстильних матеріалів вишивкою 107
§ 28. Оздоблення виробів мережкою 113
§ 29. Проста мережка «одинарний прутик» 117
§ 30. Мережка «подвійний прутик» та «роздвоєний прутик» 121
§ 31. Композиція художньої вишивки 124
§ 32. Обробка краю вишивки 128
§ 33. Естетична та економічна оцінка виробу 131
Професійна діяльність людини та її вибір 134
§ 34. Поняття про професію. Класифікація професій 134
Запитання для самоперевірки до розділу 2 138
Розділ 3. Раціональне ведення домашнього господарства
Традиції декоративно-ужиткового мистецтва в побуті.
В'язання спицями 142
§ 35. Вироби, в'язані спицями. Інструменти та матеріали для в'язання 142
§ 36. Основи в’язання спицями 150
§ 37. В'язані узори 154
§ 38. Добавляння й убавляння петель 157
§ 39. Розрахунок в'язаного полотна. З'єднання деталей трикотажним швом 160
§ 40. Догляд за в'язаними виробами 163
§ 41. Професія в'язальниці 165
Збалансоване харчування 166
§ 42. Поняття про збалансоване харчування 166
§ 43. Крупи та страви з них 171
§ 44. Приготовляння каш 173
§ 45. Макаронні вироби та страви з них 178
§ 46. Молоко та молочні продукти 184
§ 47. Страви з молока і молочних продуктів 187
Запитання для самоперевірки до розділу 3 191
Розділ 4. Технологія вирощування рослин
Технологія вирощування кущових декоративних рослин 192
§ 48. Значення декоративних кущових рослин в озелененні території. їх загальна характеристика 192
Технологія вирощування плодоягідних культур. Боротьба зі шкідниками і хворобами рослин 199
§ 49. Технологія вирощування плодоягідних культур 199
§ 50. Ознайомлення з основними шкідниками й хворобами плодоягідних культур та методами боротьби з ними 206
Технологія вирощування зернових культур 213
§ 51. Основні види зернових культур та їх біологічні особливості 213
§ 52. Господарське значення та основи агротехніки вирощування зернових культур 216
Запитання для самоперевірки до розділу 4 220
Розділ 5. Технологія догляду за тваринами
Технологія отримання основних видів продукції тваринництва 222
§ 53. Загальна характеристика основних порід великої рогатої худоби 222
§ 54. Отримання молочної продукції 225
§ 55. Основні породи свиней та їх продуктивність 228
Бджільництво 231
§ 56. Бджільництво — перспективна галузь господарювання 231
§ 57. Утримання бджолосімей та догляд за ними 233
§ 58. Продукція бджільництва 240
Запитання для самоперевірки до розділу 5 242
Банк тем творчих проектів 242

There are no comments on this title.

to post a comment.

Click on an image to view it in the image viewer

Local cover image
Share

Школа № 7

FaceBook

Instagram

Koha Ukraine